Advent – Margaréta csoportos gyermekek

Advent - Margaréta csoportos gyemekek - Örömhír Óvoda Veszprém

Advent, advent,
egy kis gyertya ég.
Először egy, aztán kettő,
majd három, és négy.
Jézus megszületett!
Jézus megszületett!

Az adventi időszakban a gyerekekkel közösen készülünk Jézus érkezésére, karácsony ünnepére. Az óvodai áhítatokon Dóra néni Jézus eljöveteléről beszél és minden alkalommal egyel több gyertyát gyújtunk meg az adventi koszorún. Nemcsak az óvoda közösségében, hanem a csoportokban is zajlik a lelki és fizikai készülődés. A csoportok a megújult kápolnában, meghitt légkörben telepednek az adventi koszorú mellé. Az óvó nénik Jézus születését és az ahhoz kapcsolódó történeteket mesélik el változatos módon. Az adventi naptár meglepetései is segítik az ünnepre hangolódást. Lassan a csoportszobák és az egész óvoda ünnepi díszbe ötözik. A folyosón minden héten mézeskalács illata száll. Készülnek a meglepetések, felhangzanak a karácsonyi dalok.
Az adventi időszakban ünnepeltük Mikulás napját, melyre az óvó nénik bábelőadással készültek. Luca napján elültettük a Luca-búzát. December 10-én a Margaréta csoport szolgált az evangélikus templomban. A gyerekek énekeikkel, verseikkel mindenkit megörvendeztettek.

Hétfő délután (dec. 18.) szeretettel várjuk óvodásainkat és családjaikat közös adventi családi délutánunkra, amely 16 órakor kezdődik az óvodában!