Húsvét az Örömhír Óvodában

Utolsóvacsora feldolgozása az oviban - Húsvét az Örömhír Óvodában - Örömhír Óvoda VeszprémA gyerekek izgalommal telve várták a nap eseményeit. Ünnepi reggelivel, vártuk őket. Majd folytatódott a húsvéti ráhangolódás, amiben segítségünkre volt óvodánk lelkésze, Dóra néni is, aki, húsvéthoz kapcsolódóan Istentiszteletet tartott a gyerekeknek, ami a húsvét lényegének megértését is segítette.

A népi hagyományoknak megfelelően a locsolkodás is az ünnep része volt. A fiúk kölnikkel felsorakozva elmondták locsolóversüket, amit a kislányok apró finomságokkal köszöntek meg.

Tojásfestés - Húsvét az Örömhír Óvodában - Örömhír Óvoda VeszprémA nap legizgalmasabb része az ajándékkeresés volt. A nyomokat követve jutottunk el a meglepetéshez, amit természetesen minden gyermek haza is vihetett.

Délután már a szülők is csatlakoztak ünneplésünkhöz. A húsvéti ráhangolódást vidám énekléssel kezdtük. Majd Dóra néni mondott pár szót a húsvéti ünnep fontosságáról.

Húsvét az Örömhír Óvodában - Örömhír Óvoda VeszprémCsapatversennyel folytatódott a családi délutánunk. A családok csapatokba szerveződve mentek állomásról – állomásra. Lehetett bárányos hűtő mágnest, csibés képeslapot készíteni. A kézműveskedés mellett ügyességi feladatokban is kipróbálhatták magukat a családok. Itt aztán kiderült kinek van jó egyensúlyérzéke! Felnőttek gyerekek egyaránt ügyeskedhettek abban, hogy ki tudja a tojást egy kanálban egyensúlyozva végig vinni az akadálypályán. Húsvét az Örömhír Óvodában - Örömhír Óvoda VeszprémEgy másik állomáson inkább a tudásra volt szükség mivel a húsvéttal kapcsolatos kérdésekre kellett helyesen válaszolni totó formájában. Ezek után már biztos megéheztek a családok, de szerencsére az egyik állomáson az ünnepi asztal előkészítése, megterítése volt a feladat. Természetesen el is fogyaszthatták a felszeletelt sonkát és tojást. A feladatok teljesítése után, itt is, mint minden állomás végén, egy –egy képet kaptak a résztvevő családok, melyeket összegyűjtve egy könyvet készíthettek a húsvéti történetből.

Húsvét az Örömhír Óvodában - VeszprémHúsvét az Örömhír Óvodában - Veszprém

Viragvasarnapi müsor a margarétas gyerekekkel Húsvét az Örömhír Óvodában - VeszprémViragvasarnapi müsor a margarétas gyerekekkel Húsvét az Örömhír Óvodában - Veszprém