Örömhírek az evangélikus óvodában

 

Örömhírek az evangélikus óvodában - Örömhír Óvoda VeszprémAdvent a mi óvodánkban is lázas tervezgetéssel, készülődéssel telt. Mézeskalácsot sütöttünk, Luca búzát ültettünk, ajándékokat készítettünk a családoknak. A meglepetések barkácsolásából a szülők is kivették részüket.

Az óvoda falai, ablakai karácsonyi díszben pompáztak. Az utolsó napokra betlehemi jászlunkat is felállítottuk a folyosón. Hétről-hétre meggyújtottuk adventi koszorúink gyertyáit, karácsonyi énekeket, verseket mondogattunk. Bárányka csoportosaink betlehemes játékkal készültek a templomi szolgálatra.

A saját tervezgetésünk mellett azonban napról napra megismertük a legnagyszerűbb tervet is, a Mennyei Atya megmentő, megváltó tervét. Beleélve magunkat Mária, József, a pásztorok, szerepébe átélhettük Isten szeretetét.

A gyermekeket minden adventi napon megleptük valamilyen meglepetéssel. Ilyen ajándék volt a Szilágyi E. Ker. Ált. Iskola diákjainak Betlehemes műsora, egy-egy hangszeres játék, karácsonyi történet, kirándulás.

Az ünneplésből a családokat sem szerettük volna kihagyni, dec.19. hétfőn, együtt ünnepeltünk. Először csoportos szinten láttuk vendégül a szülőket, testvéreket, majd közös istentisztelettel barkácsolással, folytatódott a délután. A zsivajgásban megfáradtak elcsendesedhettek a karácsonyi kápolnában.

Óvodai adventi készülődésünk a szerdai karácsonyi ünneppel zárult. Legkedvesebb ünnepi ruhánkba bújva az örömhírt hozó angyal szavát követve mi is útra keltünk, akár a pásztorok, mentünk Jézushoz istentiszteletre.