TEREMTÉS HETE

Óvodánk ebben az évben is kapcsolódott a „Teremtés hete” kezdeményezéshez, amellyel a magyarországi keresztyének felhívják a figyelmet a teremtett világ szépségére és védelmének fontosságára.

A Teremtés hetén (szeptember utolsó hete) a gyermekeknek lehetőségük volt élményszerű módon – mozgásos, érzékszervi játékokon keresztül – megismerkedni a világ teremtésének történetével. A természetben tett séták, a csoportos családi kirándulások során megcsodáltuk a teremtett világ sokszínűségét, szépségét, terméseket gyűjtöttünk. Arról is beszélgettünk a gyerekekkel, hogyan tudjuk megóvni a természetet és környezetünket.

Az élményeket minden csoport vizuális módon is feldolgozta: a Napsugár csoport tagjai rajzokkal mesélték el mindazt, amiért hálásak a mennyei Atyának. A Bárányka csoport interaktív fali játékot készített a teremtés történetéhez kapcsolódóan. A Margaréta csoportba járó gyerekek agyagból és termésekből formázták meg legkedvesebb állataikat.

Az elkészített alkotásokból kiállítást rendeztünk az óvoda folyosóján, így a családtagok is megcsodálhatták a gyerekek műveit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .