Advent

Advent | Örömhír Óvoda - Veszprém

November végén óvodánk lelkésze Dóra néni meggyújtotta adventi koszorúnkon az első gyertyát. Elkezdtük karácsonyi díszbe öltöztetni óvodánkat.

A Napsugár csoportosok szorgalmasan gyakorolták a betlehemes játékot, amit a templomban előadtak a gyülekezeti tagoknak és szüleiknek.

A gyerekek és a szülők nagy odaadással készítették egymás ajándékait.

A csoportokban napról napra ismerkedtek a gyerekek a karácsonyhoz kapcsolódó bibliai történetekkel. Az adventi naptárt bontogatva minden nap újabb meglepetés várt rájuk: mézeskalácssütés gyülekezeti tagunkkal Ildi nénivel,körhintázás az adventi vásárban, óvó-nénik zenei előadása, kukoricapattogtatás, délutáni közös játék a szüleikkel.

A várakozás időszakát gazdagította a Szilágyi Iskola csengettyű-együttesének előadása és a 4. osztályosok betlehemes játéka.

Az utolsó közös óvodai nap reggelén, feldíszített karácsonyfa, és alatta titokzatos csomagok várták a gyerekeket az óvodában. Délelőtt, Dóra néni ünnepi istentiszteletét követően a Napsugár csoportosok, a gyerekeknek is bemutatták betlehemes játékukat. Ezután az ajándékcsomagok kibontására került sor, melyből előkerültek a szülők által készített társasjátékok.

Az ünneplés, hagyományos karácsonyi ételekkel és finom süteményekkel megterített asztal mellett zárult.

Advent | Örömhír Óvoda - VeszprémAdvent | Örömhír Óvoda - Veszprém

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .